piektdiena, 2012. gada 14. septembris

Atkal mainījāmies


Pirms pašas skolas sākuma manās mājas notika kāds interesants un ļoti vērtīgs pasākums. Jau trešo reizi varēja mainīties, ziedot vai vienkārši paņemt par brīvu liela izmēra apavus.


Atsaucība bija liela, vēl lielāka kā pagājušajā reizē. Daudzi cilvēki izmantoja iespēju atbrīvot savus apavu plauktus no apaviem, kurus vairs neviens nevalkā. Jautājums – kāpēc, gan tie būtu jānes ziedošanai/maiņai?

Iemesli ir daudz:
1) Aizņem vietu, bet mest ārā žēl;
2) „bomzis jau tādos nestaigās” – komentārs no kādas ziedotājas, kura atnesa smalkas balles kurpes;
3) Tas ir videi draudzīgi, ja apavi vēl ir lietojami, lai tos valkā kāds cits, nevis nonāk atkritumos;
4) Pretī var saņemt kādus citus apavus, kas gan daudziem nav stimuls, jo vairāk bija ziedotāju, nekā ņēmēju;
5) Ir labi darīt labu, dots devējam atdodas;
6) Ja apaviem ir liels izmērs, tad pie manis tie ticamāk atradīs kādu, kam tie ir noderīgi. Kā arī notika. Sazinoties ar „Otro Elpu” noskaidroju, ka paši lielākie apavi pagājušajā reizē tā arī neatrada saimniekus.

Ziedojumu kastīte.
Lai arī ar tirgošanos šajās dienās gāja švakāk (kurš gan pirks apavus, ja tos dod par brīvu), tomēr gandarījums par paveikto vienalga ir liels. Daudz pozitīvu emociju, jaunu draugu un labu vārdu. OO, jā un tiku arī pie vienas šokolādītes. Priecē arī tas, ka šajās dienās daudzi ziedoja Latvijas Dabas fondam. Protams, ka īpaši tie, kuri saņēma bezmaksas apavus. Labi darbi vairo labus darbus. Par to prieks.
Jā, ja kāds nezin – jau kādu laiciņu mums veikalā stāv ziedojuma kastīte Latvijas Dabas fondam

Kā jau minēju šajā reizē ziedotāju un arī ņēmēju bija krietni vairāk kā pagājušajā reizē. Viskarstāk man gāja piektdien, bet kopumā maiņai atnesti, noziedoti 263 pāri apavu. Jaunus saimniekus atrada 181! Cipars manāmi iespaidīgs, tas nozīmē, ka atkritumos nonāca par 181 pāri mazāk apavu. Tāpat kā iepriekšējās reizēs atlikušos pārus (82), nogādājām labdarības veikalam „Otrā Elpa”.

Ceturtdien pasākumu filmēja Diena.lv
Paldies visiem, kas ziedoja, kas stāstīja un rādīja. Tas palīdzēja visam noritēt daudz plašāk un labāk.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru