trešdiena, 2012. gada 26. septembris

Diseldorfā starp apaviem, saldumiem un dārzeņiem.

Septembra sākumā liela daļa apavu industrijas pārstāvju straumēm plūda Diseldorfas izstāžu zāles plašajās telpās. Un es to skaitā. Lai arī šogad gan dalībnieku (pirmo reizi vienā zālē nebija aizņemta visa platība), gan apmeklētāju bija mazāk kā citas reizes, tas joprojām ir iespaidīgs cilvēku daudzums, kurš no 5. līdz 7. septembrim nodarbina savus prātus ar to, ko lai liek apavu plauktos nākamā gada pavasara/vasaras sezonā. 

Kā jau regulāram šo izstāžu apmeklētājam viss šķiet ierasts un tik lielu sajūsmu vairs neizraisa. Tomēr vienmēr jau ir dažādi sīkumiņi, kas piesaista uzmanību un priecē sirdi. Joprojām turpinu meklēt jaunus lielo izmēru apavu ražotājus, kas arī šoreiz izdevās. Vienu jau sazīmēju pirms izstādes, bet pagaidām šī ražotāja apavus pie manis nevarēs redzēt, jo domāju, ka nav daudz cilvēku, kuri gatavi par vienu apavu pāri maksāt vairākus simtus latu. Otru atradu pavisam nejauši, jau izstādes beigās klejojot pa zālēm un pēc inerces jautājot- līdz kuram izmēram apavi tiek ražoti. Piesaistīja košās krāsas un izbrīnījos, kad atbilde bija 45. Lai arī pasūtīts bija jau ļoti daudz apavu, nevarēju atturēties un pasūtīju vēl. Apavi ir no Portugāles, ražotne atrodas vienā pilsētā ar jau veikalā atrodamiem Softwaves. 

Nākamajā vasarā atkal būs populāras košas krāsas, visvairāk zilie un zaļie toņi. Protams izvēlējos arī citas košās krāsas, kā arī vienmēr aktuālo melno. Nākamgad arī vīrieši netiks apdalīti, izvēlējos arī divus košus modeļus priekš viņiem. Lai arī mūsu klienti vīrieši ir diezgan konservatīvi, ceru, ka kāds arī novērtēs manus centienus. Šie divi ir klasisko apavu ražotāja Manz (Vācija) apavi, bet Manz nav vienīgie, kas cenšas sapurināt klasiku cienošos vīriešu ar košām krāsām. Arī slavenais Loyd nākamajai vasarai sarūpējis krāsainus apavus un prezentēja tos interesantā veidā – starp krāsainiem dārzeņiem. 

Dārzeņi nebija vienīgi pārtikas produkti izstādē. Citi bija sagādājuši tematiskus našķus. Piemēram, S. Oliver bija sarūpējis kūciņas ar kurpītēm, bet Gabor sarūpējis lielas piparkūku sirdis. 

Katru gadu izstādē ir ir arī t.s. mākslinieku stūrītis, kur parasti ir nedaudz traki apavi un dažādi aksesuāri. Otro reizi arī Latvijas kurpju rotu zīmols Shoe Berry, kas ražo kurpju rotas, piedalījās izstādē. Apciemoju viņus un pa ceļam kritu kaķīškurpīšu valdzinājumā, tās varēs nākamgad sastapt veikalā, žēl gan, ka tikai līdz 42. izmēram. Vēl atceļā pamanīju šādu dīvainu stendu, bet tā arī netiku skaidrībā, kas ar to bija domāts un ko tur centās reklamēt :) 

Kopumā izstādē pavadītais laiks bija diezgan produktīvs, pasūtīju vēl krietni vairāk apavus kā šim gadam. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru