pirmdiena, 2014. gada 31. marts

Lielo kurpju meklējumos...

Nordic Shoe &Bag fairNordic Shoe &Bag fairŠogad izstāžu sezona sākās agrāk kā citus gadus. Jau janvārī devos uz Stokholmu, lai apmeklētu "Nordic Shoe&Bag fair". Jo kurš gan labāk zinās, kāda var būt ziema, ja ne skandināvi?
Salīdzinoši ar GDS un MICAM izstāde protams var likties maza, bet par spīti tam tur varēja sastapt vairākus jaunus zīmolus, kas tā vai cita iemesla dēļ nepiedalās lielajās izstādēs. Arī priekš manis atradās jauns zīmols - no Somijas, bet ražošana notiek Igaunijā (plati, ērti un silti zābaki).
Otru lietu, ko darīju Stokholmā varētu nosaukt - "Kā es lielo izmēru veikalu meklēju". Jāsaka, ka zviedriem nav tik ļoti paveicies kā latviešiem. Viens no veikaliem izskatījās šādi. T.i. veikala vienkārši vairs nav, lai gan informācija internetā joprojām saglabājusies. Devos uz vēl vienu, tālu no centra, Staokholmas guļamrajonā, kas izrādījās jau ciet (darba laiks tāds interesants - līdz 15:30). Ieskatoties caur logu, neko iespaidīgu nevarēja saskatīt, bet varbūt, ka veikals vēl tikai attīstās. Arī manos plauktos sākumā nebija nemaz daudz vairāk apavu. Jāsecina, ka otrpus Baltijas jūrai  izvēle ir daudz lielāka. :)

GDS apavu izstādeMartā nolēmu atgriezties Diseldorfā, GDS izstādē, kuru pēdējās reizes biju iemainījusi pret MICAM Milānā. Diseldorfa mani sagaidīja ar prieku - labu laiku un pavasari. Arī šeit es turpināju jau no pirmās izstādes iesākto tradīciju - sameklēt vismaz vienu jaunu zīmolu. Es to parasti nedaru speciāli, tā vienkārši sanāk. Rudenī jūs priecēs ne tikai jau jums pazīstams itāļu zīmols, bet vēl viens jauns. Sieviešu augstpapēžu kurpes līdz 46. izmēram!
Tā protams ir priecīga ziņa, bet ne viss bija tik
Itālijā ražoti apavi
rožaini. Jau pirms pusotra gada bija manāma ražotāju pārstāvju stendu samazināšanās. Bet šogad tas bija vēl izteiktāk. Izstāžu zāļu skaits palicis tāds pats, bet vairākās zālēs varēja redzēt neaizpildītus stūrus. Arī apmeklētāju skaits pēc maniem novērojumiem sarūk. Nezinu, vai tas ir sīvās konkurences ar MICAM dēļ, vai arī apavu biznesā iestājušies grūtāki laiki. Bet, kas vienam slikti, otram var nākt par labu. Jau vairākas reizes iepriekšējās izstādēs mēģināju uzsākt sadarbību ar klasisko kurpju ražotāju Lloyd. Tas tā arī neizdevās, jo minimālie pasūtījumi nebija vienam veikalam pavelkami. Šoreiz viss bija citādi. Minimālais pasūtījums bija krietni samazināts un Lloyd pārstāvji izrādīja prieku, ka maksātspējīgiem biznesa cilvēkiem, kuriem ir liela izmēra pēda, būs iespējams Latvijā iegādāties Lloyd apavus, jo firmas veikali neņem lielos izmērus, vai arī pasūta tos ļoti maz. 
Pati interesantākā daļa izstādē kā vienmēr ir mākslinieku un hipsteru "rajons", kur var redzēt gan interesanta dizaina apavus (diemžēl lielākoties ne liela izmēra), gan daudzus citus aksesuārus.
Vēl var pieminēt, ka nākamsezon mūsu veikalā atgriezīsies Gabor apavi. Gan kurpes, gan zābaki. Gaidīšu ar nepacietību rudens/ziemas 2014 kolekcijas apavus jau septembrī. Un jūs?


P.S. Ja ļoti steidzas, tad, gatavojoties izstādei, var sanākt šādi (Vīriešu apavi no 32. līdz 45. izmēram, sieviešu no 39. līdz 50. izmēram. Jā, jā, kā tad :D ) :






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru