trešdiena, 2012. gada 14. marts

Lielās kurpes par brīvu

Pagājušā gada oktobrī Lielakurpe organizēja apavu maiņas/ziedošanas dienas, pēc kurām daudzi mani draugi tika pie jaunām kurpēm un zābakiem pilnīgi par brīvu. Atsauksmes bija labas, cilvēki bija apmierināti un taujāja, kad kas tāds notiks vēl.

Nu lūk, pašā sieviešu dienas priekšvakarā nolēmu visām sievietēm pasniegt šādu dāvanu. No 8. līdz 10 martam manās mājās notika jau otrās apavu maiņas/ziedošanas dienas. Šoreiz pastāstīju par to plašāk, jo pirmajā reizē nebiju pārliecināta, vai tas gūs atsaucību, un vai vispār ko tādu kādam vajag. Šoreiz jau zināju, ka vajag, tādēļ nebaidījos par to informēt arī masu medijus. Tādēļ mans vārds izskanēja gan lielākos ziņu portālos apollo.lv un delfi.lv, gan radio un televīzijā. Pateicoties tam apavu maiņa un ziedošana notika daudz aktīvāk kā iepriekšējā reizē. Jāteic, ka pat pēc 10. marta, gan pirmdien, gan otrdien vēl nāca cilvēki un interesējās, gribēja mainīt vai ziedot apavus. Bet neko darīt, jāgaida nākamā reize, kas noteikti vēl būs.

Visas trīs dienas apavi mainījās zibenīgi. Kāds kaut ko atnesa, nākamais jau ņēma, nespēju vien izsekot apavu apgrozībai uz maiņas galda. Citi nāca mainīt, citi vienkārši ziedot, bet citi paņemt. Arī tie, kuriem nebija ko dot pretī, varēja paņemt apavus par brīvu. Katram, kas atnesa apavus ziedošanai sarūpēju arī dāvaniņu.

Liels bija cilvēku pārsteigums un neticība, ka kaut ko var saņemt par brīvu. Jautāja “Vai šos es varu ņemt? Un šos?”. “Jā, protams. Tāpēc jau tie ir domāti” es atbildēju. Šajās dienās no manas mājas iznāca daudz apmierinātu seju, jo ne katrs var atļauties apavus pirkt, tādēļ šāda akcija bija liels atspaids tiem, kuriem šobrīd dzīvē klājas grūtāk.

Sestdien ap maiņas galdu grozījās visvairāk cilvēku, bet ne tikai - bija atnācis ciemos arī Leo. Diemžēl viņam pēdiņas ir par mazu, lai kaut ko piemeklētu manās mājās. Viņam atlika tikai novērot saimnieces pārvietošanos pa veikala telpām un aktīvo maiņas procesu.

Kopumā maiņai/ziedošanai tika nodoti 85 apavu pāri, jaunus īpašniekus atrada 57 apavu pāri. Atlikušos 28 otrdien aiznesām labdarības veikalam “Otra elpa”, lai jaunus īpašniekus meklē tur.


Paldies visiem, kas atbalstīja šo pasākumu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru